afval
bodem
geluid
groen
lucht
water
externe veiligheid
regio rijnmond
1010

Algemeen

In de gegevenstabel vindt u de achterliggende gegevens waarop deze indicator is gebaseerd. Mocht u meer informatie willen, kunt u contact opnemen met de organisatie die de gegevens heeft geleverd.

Een pdf-document van de afbeelding kunt u hier downloaden.

Beleid/doel

Het energielabel vloeit voort uit de Europese richtlijn energieprestatie van gebouwen (EPBD). Het energielabel voor gebouwen wordt geregeld in het Besluit en de Regeling energieprestatie gebouwen. Per januari 2010 is het verbeterde energielabel verplicht en beschikbaar. Vanaf 2015 controleert de overheid of er bij verkoop en verhuur een energielabel beschikbaar is. Bij ontbreken kan 450 euro boete opgelegd worden.

Toelichting

De grafiek geeft het aantal geregistreerde (afgemelde) energielabels aan voor woningen in Rijnmond. Categorie A++ is het energiezuinigst; G het minst zuinig. Bijna 45% van de woningen heeft inmiddels een energielabel. Er komen steeds meer woningen met een energielabel in de regio; de meeste labels vallen in de categorie├źn B en C. In 2013 was dat nog C en D.

Begin 2015 heeft de overheid eigenaren en verhuurders van woningen zonder energielabel een indicatief label gezonden om deze te stimuleren tot het nemen van energiemaatregelen.

 

  • Deel deze pagina:
  • email
  • Linkedin
  • Twitter
  • Share on Google+