afval
bodem
energie
geluid
groen
lucht
externe veiligheid
regio rijnmond
1025

Algemeen

In de gegevenstabel vindt u de achterliggende gegevens waarop deze indicator is gebaseerd. Mocht u meer informatie willen, kunt u contact opnemen met de organisatie die de gegevens heeft geleverd.
Een pdf-document van de afbeelding kunt u hier downloaden.

Beleid/doel

Het bereiken van een waterkwaliteit in de Maas die het mogelijk maakt om uit Maaswater drinkwater te bereiden, uitsluitend met behulp van min of meer natuurlijke zuiveringstechnieken. Hiervoor is in 2008 door RIWA-Maas, een internationaal samenwerkingsverband van drinkwaterbedrijven die Maaswater gebruiken als bron voor de drinkwaterbereiding, een Donau-, Maas- en Rijnmemorandum opgesteld. Hierin zijn naast concrete eisen voor een duurzame bescherming van het water ook streefwaarden voor de waterkwaliteit opgenomen.

Toelichting

De inname is in 2012 zeven keer gestopt gedurende 26 dagen. De stops waren op veertien dagen het gevolg van een te hoge troebeling; op twaalf dagen kwamen de stops door verontreinigingen in het Maaswater. Voor de waterkwantiteit is in 2012 geen innamebeperking of innamestop geweest.

  • Deel deze pagina:
  • email
  • Linkedin
  • Twitter
  • Share on Google+