afval
bodem
geluid
groen
lucht
water
externe veiligheid
regio rijnmond
3051

3051

In de gegevenstabel vindt u de achterliggende gegevens waarop deze indicator is gebaseerd. Mocht u meer informatie willen, kunt u contact opnemen met de organisatie die de gegevens heeft geleverd.

Een pdf-document van de afbeelding kunt u hier downloaden.

Beleid/doel

Doel is het gebruik van industriële restwarmte, om de luchtkwaliteit te verbeteren en energiebronnen efficiënter te benutten. Het Warmtebedrijf Rotterdam heeft voor een aantal jaren doelstellingen geformuleerd voor de aansluiting van woningequivalenten op het restwarmtenet.

Toelichting

Verschillende partners werken samen in het Warmtebedrijf om restwarmte bij de industrie vrij te maken. Deze restwarmte wordt via een warmtetransportleiding geleverd aan een warmtedistributeur, die de warmte naar de eindafnemers brengt; dit betreft zowel woningen als voorzieningen. De doelstelling en realisatie daarvan worden weergegeven in woningequivalenten, een eenheidsmaat voor het aantal woningen en vierkante meters voorzieningen. Eind 2013 waren ruim 14.000  woningequivalenten aangesloten. In Rotterdam-Zuid is het aantal aangesloten woningequivalenten sinds 2010 gestegen met circa 2.500; in Rotterdam-Noord met circa 6.600.

  • Deel deze pagina:
  • email
  • Linkedin
  • Twitter
  • Share on Google+