afval
energie
geluid
groen
lucht
water
externe veiligheid
regio rijnmond
3056

3056

In de gegevenstabel vindt u de achterliggende gegevens waarop deze indicator is gebaseerd. Mocht u meer informatie willen, kunt u contact opnemen met de organisatie die de gegevens heeft geleverd.

Een pdf-document van de afbeelding kunt u hier downloaden.

Beleid/doel

Het doel van bodemsanering is de grond geschikt te maken voor het beoogde gebruik. De meeste bodemsaneringen worden uitgevoerd naar aanleiding van een bestemmingswijziging of herinrichting.

 

Toelichting

De berekening van het gesaneerde oppervlak is ontleend aan de jaarlijks beoordeelde saneringsverslagen. Vanaf 2007 wordt er onderscheid gemaakt in de functies van de gesaneerde oppervlakken. Saneringen duren soms meerdere jaren.

Wat betreft het gesaneerde grondoppervlak neemt vanaf 2009 het aandeel van de saneringen t.b.v. de bestemming ‘wonen’ af. Dit illustreert de stagnatie op de woningmarkt. De sterke toename in 2014 van het gesaneerd oppervlak in de categorie ‘Overig’ is het gevolg van de beoordeling van saneringsverslagen van qua oppervlak grote saneringen in de Broekpolder in Vlaardingen (210 ha) en in de Buiten Nieuwlandsepolder Oost in Rotterdam (Oranjebuitenpolder, 35 ha). Eén of enkele saneringen kunnen het beeld sterk bepalen.

  • Deel deze pagina:
  • email
  • Linkedin
  • Twitter
  • Share on Google+