bodem
energie
geluid
groen
lucht
water
externe veiligheid
regio rijnmond
Algemeen

Algemeen

In de gegevenstabel vindt u de achterliggende gegevens waarop deze indicator is gebaseerd. Mocht u meer informatie willen, kunt u contact opnemen met de organisatie die de gegevens heeft geleverd.

Een pdf-document van de afbeelding kunt u hier downloaden.

Beleid/doel

Doel is overlast door dieren in het stedelijk gebied te beperken.

Toelichting

 In de grafiek zijn de meldingen in Rotterdam over duiven en plaagdieren weergegeven

(enkele meldingen over andere vogels worden ook onder duiven geregistreerd). Onder plaagdieren worden voornamelijk meldingen over ratten geregistreerd. In de stad heerst een onevenwichtig ecosysteem. Aan dieren en insecten als muggen, muizen, konijnen, meeuwen, kraaien of ganzen kan of mag de gemeente niets doen. Het aantal meldingen van overlast door duiven is in 2014 gestegen: van 220 in 2013 tot 284 in 2014. Het aantal geregistreerde meldingen over plaagdieren is in 2014 eveneens gestegen, van 944 in 2013 tot 1.370 in 2014. Dit zijn de hoogste aantallen sinds het begin van de metingen in 2002. De meeste klachten over duiven komen uit Kralingen/Crooswijk; over plaagdieren komen de meeste klachten uit Delfshaven.

Het wordt Rotterdammers steeds gemakkelijker gemaakt om een melding door te geven. Naast de telefoon en het internetformulier is er nu ook een app waarmee meldingen eenvoudig kunnen worden doorgegeven. Dit is een mogelijke verklaring voor de stijging van het aantal meldingen.

  • Deel deze pagina:
  • email
  • Linkedin
  • Twitter
  • Share on Google+