afval
energie
geluid
groen
lucht
water
externe veiligheid
regio rijnmond
5060

5060

In de gegevenstabel vindt u de achterliggende gegevens waarop deze indicator is gebaseerd. Mocht u meer informatie willen, kunt u contact opnemen met de organisatie die de gegevens heeft geleverd.

Een pdf-document van de afbeelding kunt u hier downloaden.

Beleid/doel

Verontreinigingen worden bij voorkeur functioneel gesaneerd, dat wil zeggen: gericht op de eisen die het toekomstig gebruik aan de bodem stelt. Sanering van mobiele verontreinigingen is gericht op het beperken van het risico van verspreiding en op het beperken van de noodzaak van nazorg.

Toelichting

De bodemsaneringsvarianten zijn ingedeeld in vijf categorieën. De categorie ‘combinatie’ verwijst naar een sanering van een locatie met zowel een immobiele verontreiniging in de bovengrond als een mobiele verontreiniging in de ondergrond. Bij multifunctionele sanering is er geen nazorg nodig. Bij veel saneringen leidt de toekomstige inrichting tot volledige verwijdering van de bodemverontreiniging. Dit verklaart het nog altijd relatief grote aantal multifunctionele saneringen. Jaarlijks is bij een beperkt aantal saneringen sprake van een mobiele restverontreiniging. In 2014 is dat slechts bij vier afgeronde saneringen het geval.

  • Deel deze pagina:
  • email
  • Linkedin
  • Twitter
  • Share on Google+